Pearce Building Car Park Ventilation

PI-MH-V

The entrance to the underground car park of the new Pearce Building in Maidenhead has benefited from design and product supply from Greenwood Louvre.

The site has been designed to an occupational density of 1:8m² and features:

  • Air conditioning
  • Fully accessible metal tile suspended ceilings
  • Raised access floors
  • Lg7 compatible lighting with day light dimming
  • Terraces at 5th and 7th floor levels
  • Three 13-person lifts
  • 56 car parking spaces and 27 bicycle parking spaces
  • Showers, with changing and locker facilities

 

The structure has attained a BREEAM rating of ‘Excellent’ for sustainability, and features an underground car park which required Greenwood Louvre’s attention – providing a complex two level-underground car park powered extract system.

Underground car parks require powered ventilation systems to ensure exhaust-free air for occupants and also smoke control in the instance of a fire. Such systems require extract ventilation as well as inlet air to prevent a vacuum developing; in this instance Greenwood developed a roller shutter and side wall vent system, providing essential inlet air to the Greenwood-powered extract car park ventilation system.

The building’s internal reception also benefited from a 7m, 2-hour thermal fire curtain to protect means of escape, together with lobby ventilation through the above ground floors.

 

Pearce Pearce2 Pearce3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to projects